Welkom op de website van Rc Houthalen Midden-Limburg

PICTOnze club werd opgericht op 22 november 1994 voor de regio Midden-Limburg, en omvat oa. de gemeentes Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. 

Voor meer informatie over onze regio, klik hier!

 In 2008 hebben we Rc Zonhoven opgericht.

We hebben Rc Heerlen Land van Rode als contactclub.

 Sinds de oprichting van onze club hebben wij al voor een bedrag van meer dan 1.500.000 EUR aan goede doelen gesteund.  Wij hebben 25 YEP uitwisselingsstudenten opgevangen, waren host-club voor twee Global Grant Scholars en zelf sponsor van één Global Grant Scholar. Rc. Houthalen Midden-Limburg heeft reeds 4 humanitaire Global Grant Projecten geïnitieerd en 11 District Grant projecten.

Klik hier voor een selectie van de gesteunde projecten.

Onze belangrijkste fundraising events zijn “de Limburg Classic Golf Cup” en “Kunst met een grote H”.

 Vandaag telt de club 36 actieve leden, waarvan 20 stichtende leden. Onze club en haar leden zijn uiteraard 29 jaar ouder geworden, maar vinden we van onszelf dat we een jonge, actieve en dynamische club zijn. Het jongste lid is 37 jaar en 23% van onze club is jonger dan 50 jaar. Wij staan open voor nieuwe leden.  Indien interesse mail dan naar Bert Thys  

De focus van dit jaar ligt vooral op het klimaat en we zullen diverse klimaat-projecten steunen, niet louter financieel, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken.  

Wij vergaderen in de Barrier in Houthalen, telkens de eerste 3 donderdagen van de maand en een partnernight op de vijfde donderdag.  U bent van harte welkom. Laat ons iets weten via het volgend emailadres: Rotary Houthalen

Volg onze activiteiten en vergaderingen op onze website!

Erik Bloemen

Voorzitter 2023-2024PICT